kifozzukajovot.hu

A 3 vagy az 5 éves képzést válasszam?

Kifőzzük a jövőt!

2021. 11. 18.

Cukrász, szakács és pincér képzésünk is indul Keszthelyen és Zalaegerszegen. Minden esetben fennáll a kérdés, hogy 3 vagy 5 éves képzésre jelentkezel-e. Alaposan gondold át, hogy te melyiket választanád.

Megértjük, ha még bizonytalan vagy ebben a kérdésben, nyugodtan kérdezd meg jelenlegi tanáraidat osztályfőnöködet, szüleidet is, hogy mit javasolnának neked.

A legfőbb különbséget a két képzés között az érettségi megszerzése kapcsán tapasztalhatod. 3 éves képzések esetében ugyanis a lehető legtöbb időt töltjük el a szakmára való felkészüléssel. Viszont, ha két évvel tovább maradsz, érettségit is szerezhetsz nálunk. Az előbbi esetben közvetlenül felsőoktatásba bekerülni nem tudsz, viszont, sokkal hamarabb elkezdheted a valóságban is gyakorolni választott szakmádat.

Ha pedig szaktechnikusi (5 éves) képzéseink közül választasz, akkor beadhatod jelentkezésedet a főiskolára vagy egyetemre is, és később a szakterületed mesterévé válhatsz.

Dönts bárhogyan is, az biztos, ha szakmát is biztosító képzésre jelentkezel izgalmas élmények várnak rád a következő években!

HASONLÓ bejegyzések

A Michelin-csillag története

A Michelin-csillag története

Az éttermek Oscar díja, a tökéletesség szimbóluma, a mindenki által ismert, érdekes történettel rendelkező Michelin-csillag. André Michelin 1889-ben alapította meg a világhírű Michelin autógumi...

bővebben