kifozzukajovot.hu

Jelentkezés menete

Ha még nem vagy egészen biztos abban, melyik partnerintézményünkbe add le a jelentkezésed, javasoljuk, hogy ismerd meg az iskolákat először a nyílt-napokon.

Nyílt nap Báthory István Technikumban:
2021. november 17. 8:00 óra (óralátogatások diákoknak)

Bővebben

Nyílt nap a Keszthelyi VSZK-ban:
2021. november 18.

Bővebben

Amennyiben a kiszemelt tanulmányi terület esetén a középiskola az átvétel feltételeként előírta a központi írásbeli vizsgát, úgy a jelentkezőnek 2021. december 3-ig egyénileg kell jelentkeznie a vizsgára, közvetlenül az általa választott vizsgaszervező intézményben. A vizsgát a tanuló bármely vizsgaszervező intézményben megírhatja, függetlenül attól, hogy a későbbiekben tervezi-e benyújtani a felvételi kérelmét az adott intézménybe vagy sem. Esetünkben az 5 éves képzésre való jelentkezéskor igen, 3 éves képzésre történő jelentkezéskor pedig nem szükséges írásbeli vizsga.

Az általános iskolák jellemzően 2022. január elején, de legkésőbb február közepéig – a helyben megszokott módon – összegyűjtik nyolcadikosaik továbbtanulási szándékait, és ezek alapján, legkésőbb 2022. február 18-ig a KIFIR rendszerben előállítják a felvételi lapokat. Amennyiben a választott tanulmányi területen a középiskola a felvétel feltételeként előírta a szóbeli vizsgát, arra a 2022. február 22. és március 11. közötti időszakban kerülhet sor. Figyelem: Szakács, pincér és cukrász képzések esetében felvételi vizsga nincs (a 3 és 5 éves rendszerben sem).

A középfokú iskoláknak a felvételi vizsgákat követően a honlapjukon nyilvánosságra kell hozniuk a jelentkezők felvételi jegyzékét, amely az intézménybe jelentkezést benyújtó valamennyi tanulót tartalmazza tanulmányi területenként. A jegyzék a jelentkező azonosító adata mellett tartalmazza a jelentkezőnek a felvételi eljárásban elért összesített eredményét és az iskola által meghatározott rangsorban elfoglalt helyét. Ez a jegyzék azonban még nem a végleges felvételi eredményt tükrözi.

A felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információk alapján a tanulóknak 2022. március 21-22-én lehetőségük van a tanulói adatlapon szereplő sorrend megváltoztatására, illetve új tanulmányi terület felvételére is, de utóbbira csak olyan középfokú iskolában, amely az eredeti tanulói adatlapon már szerepelt.

A Hivatal ezt követően 2022. április 22-ig elkészíti, és a középfokú iskoláknak megküldi a hivatalos végeredményt.
Kövesd a saját általános iskolád utasításait a felvételi folyamat során, ha kérdésed van, kérdezd nyugodtan osztályfőnöködet, vagy keress bennünket az elérhetőségeinken. Már nagyon várjuk, hogy jövő szeptemberben találkozhassunk!

Részletes információk a felvételi folyamatról

Bővebben