3 éves cukrász képzés
A cukrász cukrászsüteményeket, fagylaltokat, bonbonokat és díszmunkákat állít elő.
A szakmát azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik fejleszteni szeretnék a kézügyességüket, esztétikai érzéküket és kreativitásukat. Képesek fejlődni és változatos munkára vágynak.
Kapcsolódó bejegyzések
-

Boldog karácsonyt kívánunk!
Karácsony előtt mindenki megtapasztalhatja, milyen érzés cukrásznak vagy szakácsnak lenni. A vendégek érkezésekor pedig a pincérek mindennapjaiba is bepillanthatunk. Ha az Ön gyermeke is bírja a pörgést és most fejezi be az általános iskolát, akkor látogasson el blogunkra!
-

A legfontosabbak még egyszer
Már nem sok időd van arra, hogy eldöntsd melyik képzésekre adod le felvételi jelentkezésedet, ezzel kapcsolatban a legfontosabb határidőket itt találod! A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum két iskolájában is indulnak jövő év elején a vendéglátós képzések. A Keszthelyi VSZK-ban és Zalaegerszegen a Báthory István Technikumban is tanulhatsz szakácsnak, cukrásznak és pincérnek is. Érettségit is szerezhetsz a…
-

Az utolsó pillanatok
Közeleg a jelentkezési határidő! Ne feledd, szakképesítés mellett nálunk érettségit is lehet szerezni! Ha még mindig nem született meg a fontos döntés a továbbtanulás előtt, akkor görgesd át blogunkat!
-

A cukrászmesterség eredete
Már az őskorban is sokan szerették az édes ízeket. Kutatók olyan barlangrajzokat találtak, amelyeken az látszik, hogy méhkaptárokat fosztanak ki az ősemberek. A cukrot pedig már az ókorban is felismerték, és gyógyszerként használták. A cukrászmesterség alapjaihoz, pedig a középkorig kell visszamennünk. Ekkoriban több városban is letelepedek olyan cukrászok, akik a gazdagok számára készítettek édességeket. Későbbi…
-

3 szakma, 2 város
3 szakma, 2 város, számtalan új lehetőség. Szeptemberben, megújult környezetben induló középiskolai képzések Keszthelyen és Zalaegerszegen.
-

Jó helyen, jó időben
2019-ben több, mint 24 millió külföldi turista érkezett Magyarországra. Ez pedig még csak egy ok, hogy miért érdemes piacképes végzettséget szerezni a vendéglátásban. Olvasd el teljes cikkünket a magyar turizmusról ide kattintva.





