kifozzukajovot.hu

Cukrász

3 éves cukrász képzés

A cukrász cukrászsüteményeket, fagylaltokat, bonbonokat és díszmunkákat állít elő.

A szakmát azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik fejleszteni szeretnék a kézügyességüket, esztétikai érzéküket és kreativitásukat. Képesek fejlődni és változatos munkára vágynak.


Kapcsolódó bejegyzések

 • Boldog karácsonyt kívánunk!

  Boldog karácsonyt kívánunk!

  Karácsony előtt mindenki megtapasztalhatja, milyen érzés cukrásznak vagy szakácsnak lenni. A vendégek érkezésekor pedig a pincérek mindennapjaiba is bepillanthatunk. Ha az Ön gyermeke is bírja a pörgést és most fejezi be az általános iskolát, akkor látogasson el blogunkra!

 • A legfontosabbak még egyszer

  A legfontosabbak még egyszer

  Már nem sok időd van arra, hogy eldöntsd melyik képzésekre adod le felvételi jelentkezésedet, ezzel kapcsolatban a legfontosabb határidőket itt találod! A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum két iskolájában is indulnak jövő év elején a vendéglátós képzések. A Keszthelyi VSZK-ban és Zalaegerszegen a Báthory István Technikumban is tanulhatsz szakácsnak, cukrásznak és pincérnek is. Érettségit is szerezhetsz a…

 • Az utolsó pillanatok

  Az utolsó pillanatok

  Közeleg a jelentkezési határidő! Ne feledd, szakképesítés mellett nálunk érettségit is lehet szerezni! Ha még mindig nem született meg a fontos döntés a továbbtanulás előtt, akkor görgesd át blogunkat!

 • A cukrászmesterség eredete

  A cukrászmesterség eredete

  Már az őskorban is sokan szerették az édes ízeket. Kutatók olyan barlangrajzokat találtak, amelyeken az látszik, hogy méhkaptárokat fosztanak ki az ősemberek. A cukrot pedig már az ókorban is felismerték, és gyógyszerként használták. A cukrászmesterség alapjaihoz, pedig a középkorig kell visszamennünk. Ekkoriban több városban is letelepedek olyan cukrászok, akik a gazdagok számára készítettek édességeket. Későbbi…

 • 3 szakma, 2 város

  3 szakma, 2 város

  3 szakma, 2 város, számtalan új lehetőség. Szeptemberben, megújult környezetben induló középiskolai képzések Keszthelyen és Zalaegerszegen.

 • Jó helyen, jó időben

  Jó helyen, jó időben

  2019-ben több, mint 24 millió külföldi turista érkezett Magyarországra. Ez pedig még csak egy ok, hogy miért érdemes piacképes végzettséget szerezni a vendéglátásban. Olvasd el teljes cikkünket a magyar turizmusról ide kattintva.