5 éves cukrász szaktechnikus képzés
Irányítja, szervezi, ellenőrzi a cukrászati tevékenységeket. Cukrászsüteményeket, fagylaltokat, bonbonokat, alkalmi díszmunkákat készít. Megtervezi a cukrászda választékát, nyomon követi az aktuális szakmai trendeket.
A szakma jó választás mindazoknak, akik szeretnek alkotni, munkájukkal örömet szerezni másoknak, jó kézügyességgel rendelkeznek.
Kapcsolódó bejegyzések
-
Boldog karácsonyt kívánunk!
Karácsony előtt mindenki megtapasztalhatja, milyen érzés cukrásznak vagy szakácsnak lenni. A vendégek érkezésekor pedig a pincérek mindennapjaiba is bepillanthatunk. Ha az Ön gyermeke is bírja a pörgést és most fejezi be az általános iskolát, akkor látogasson el blogunkra!
-
A legfontosabbak még egyszer
Már nem sok időd van arra, hogy eldöntsd melyik képzésekre adod le felvételi jelentkezésedet, ezzel kapcsolatban a legfontosabb határidőket itt találod! A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum két iskolájában is indulnak jövő év elején a vendéglátós képzések. A Keszthelyi VSZK-ban és Zalaegerszegen a Báthory István Technikumban is tanulhatsz szakácsnak, cukrásznak és pincérnek is. Érettségit is szerezhetsz a…
-
Az utolsó pillanatok
Közeleg a jelentkezési határidő! Ne feledd, szakképesítés mellett nálunk érettségit is lehet szerezni! Ha még mindig nem született meg a fontos döntés a továbbtanulás előtt, akkor görgesd át blogunkat!
-
A cukrászmesterség eredete
Már az őskorban is sokan szerették az édes ízeket. Kutatók olyan barlangrajzokat találtak, amelyeken az látszik, hogy méhkaptárokat fosztanak ki az ősemberek. A cukrot pedig már az ókorban is felismerték, és gyógyszerként használták. A cukrászmesterség alapjaihoz, pedig a középkorig kell visszamennünk. Ekkoriban több városban is letelepedek olyan cukrászok, akik a gazdagok számára készítettek édességeket. Későbbi…
-
3 szakma, 2 város
3 szakma, 2 város, számtalan új lehetőség. Szeptemberben, megújult környezetben induló középiskolai képzések Keszthelyen és Zalaegerszegen.
-
Jó helyen, jó időben
2019-ben több, mint 24 millió külföldi turista érkezett Magyarországra. Ez pedig még csak egy ok, hogy miért érdemes piacképes végzettséget szerezni a vendéglátásban. Olvasd el teljes cikkünket a magyar turizmusról ide kattintva.