kifozzukajovot.hu

A magyar turizmus

Kifőzzük a jövőt!

2021. 12. 11.

A koronavírus-járvány ugyan némileg csökkentette az emberek utazási kedvét, azonban ez valószínűleg csak egy átmeneti időszak. Az elmúlt évtizedek tapasztalatai alapján évről-évre egyre többet utazunk. 2009-ben külföldről még csak 12 millió turista érkezett Magyarországra, ez a szám 2019-re a duplájára nőtt. A térségünkben található Hévízen is 2019-ben dőlt meg a rekord, több, mint 1,2 millió vendégéjszakát töltöttek el az ide látogatók.

Tudtad, hogy Németországból érkezik a legtöbb turista hazánkba? Ők évről-évre átlagosan 2 millió vendégéjszakát töltenek nálunk.

Nyelvtudásra tehát mindenképpen szükséged lesz, de ehhez is kapsz segítséged, ha minket választasz a továbbtanulás során.
Az utazási korlátozások hatására a külföldről érkezők száma csökkent, viszont a belföldi turizmus alig vesztett erejéből. 2020 nyarán több, mint 4 millió magyar utazott el az országon belül kikapcsolódni. Ezekből a számokból jól látható, hogy a következő években is biztosan szükség lesz a jól képzett vendéglátóipari szakemberekre.

Ha további érdekes információkat is megtudnál a balatoni turizmusról, nézd meg TikTok videónkat ide kattintva.

HASONLÓ bejegyzések

A Michelin-csillag története

A Michelin-csillag története

Az éttermek Oscar díja, a tökéletesség szimbóluma, a mindenki által ismert, érdekes történettel rendelkező Michelin-csillag. André Michelin 1889-ben alapította meg a világhírű Michelin autógumi...

bővebben