kifozzukajovot.hu

A cukrászmesterség eredete

Kifőzzük a jövőt!

2021. 12. 18.

Már az őskorban is sokan szerették az édes ízeket. Kutatók olyan barlangrajzokat találtak, amelyeken az látszik, hogy méhkaptárokat fosztanak ki az ősemberek. A cukrot pedig már az ókorban is felismerték, és gyógyszerként használták. A cukrászmesterség alapjaihoz, pedig a középkorig kell visszamennünk. Ekkoriban több városban is letelepedek olyan cukrászok, akik a gazdagok számára készítettek édességeket.

Későbbi korokban is nagyon előkelő dolog volt a főétkezések után desszertet enni. Manapság pedig szinte hétköznapi szokás elfogyasztani egy finom süteményt.

Tudtad, hogy az 1950-es évek végén megalkotott, legismertebb magyar sütemény, a somlói galuska, a Gundel étterem főpincérének, Gollerits Károlynak az ötlete volt?

A cukrászmesterség az évszázadok során folyamatos változáson ment keresztül, viszont egy dolog változatlan maradt: mindenki szereti az édességet!

Ezek alapján bátran ajánljuk, hogy tanuld ki a szakma összes csínját-bínját és szerezz versenyképes végzettséget!

HASONLÓ bejegyzések

A Michelin-csillag története

A Michelin-csillag története

Az éttermek Oscar díja, a tökéletesség szimbóluma, a mindenki által ismert, érdekes történettel rendelkező Michelin-csillag. André Michelin 1889-ben alapította meg a világhírű Michelin autógumi...

bővebben