Már az őskorban is sokan szerették az édes ízeket. Kutatók olyan barlangrajzokat találtak, amelyeken az látszik, hogy méhkaptárokat fosztanak ki az ősemberek. A cukrot pedig már az ókorban is felismerték, és gyógyszerként használták. A cukrászmesterség alapjaihoz, pedig a középkorig kell visszamennünk. Ekkoriban több városban is letelepedek olyan cukrászok, akik a gazdagok számára készítettek édességeket.
Későbbi korokban is nagyon előkelő dolog volt a főétkezések után desszertet enni. Manapság pedig szinte hétköznapi szokás elfogyasztani egy finom süteményt.
Tudtad, hogy az 1950-es évek végén megalkotott, legismertebb magyar sütemény, a somlói galuska, a Gundel étterem főpincérének, Gollerits Károlynak az ötlete volt?
A cukrászmesterség az évszázadok során folyamatos változáson ment keresztül, viszont egy dolog változatlan maradt: mindenki szereti az édességet!