kifozzukajovot.hu

Az alapoktól a profizmus felé

Kifőzzük a jövőt!

2021. 11. 10.

A főzés alapvetéseivel sem vagy teljesen tisztában? Attól félsz, hogy emiatt rossz jegyeket szerzel és csalódás ér majd a középiskolában? Most megnyugodhatsz, ilyentől nem kell tartanod. Cukrász szakra jelentkezve például egyáltalán nem kell macaron mesternek lenned vagy álmodból felkeltve is csokoládékrémet keverned ahhoz, hogy tanulni kezdhess.

Természetesen, ha ki nem állhatod azt, hogy emberekkel kell beszélned és egész nap közöttük pörögsz, akkor nem biztos, hogy a pincér szakma lesz a te álommunkád. Viszont, ha az elhivatottság és egy hatalmas adag szorgalom megvan benned, akkor jó esélyekkel indulsz a szakmai pályán. Felvételi vizsgát pedig nem tartunk.
A képzés első néhány félévében az alapvető szakmai tudnivalókat adják át neked tanáraink, hiszen egy koktél sem készülhet el a folyadékot megtartó pohár nélkül. Ezek után egyébként akár más vendéglátós szakra is válthatsz, ha közben meggondolnád magad. A hátralévő időben már az adott terület mélyebb rétegeibe is bepillantást adunk.

Nem kell egész nap az iskolapadban unalmas tanórákat hallgatnod, ugyanis nagy hangsúlyt fektetünk a gyakorlati oktatásra.

Olvasd a blogot vagy látogasd meg az iskolák oldalait, ha több információt szeretnél megtudni ezzel kapcsolatban!

HASONLÓ bejegyzések

A Michelin-csillag története

A Michelin-csillag története

Az éttermek Oscar díja, a tökéletesség szimbóluma, a mindenki által ismert, érdekes történettel rendelkező Michelin-csillag. André Michelin 1889-ben alapította meg a világhírű Michelin autógumi...

bővebben