kifozzukajovot.hu

Biztos jövő, jó alapok

Kifőzzük a jövőt!

2021. 11. 12.

Bangó László 1968-tól 1971-ig volt a Keszthelyi VSZK tanulója. Címzetes egyetemi docens, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Keszthely Térségi Szervezetének elnöke. Aktív éveiben a balatongyöröki Hotel Panoráma ügyvezető igazgatója volt, jelenleg a megérdemelt nyugdíjas éveit tölti. Pár évvel ezelőtti írását az alábbiakban olvashatjátok.

Május elején szép napsütésben sietek a volt iskolámba, a Keszthelyi VSZK-ba. Péntek van és az iskolában ma van a ballagás, ahol a legjobbakat jutalmazzuk a Kereskedelmi és Iparkamara részéről.
Jó látni, hogy a közel 50 éve épített iskola és kollégium szép rendezett és folyamatosan fejlődik, megújul. Régi kedves tanáraimmal, igazgató urakkal találkozik ilyenkor az ember. Ö szakoktató, Ő egy menő étterem tulajdonosa, Ő szállodát igazgat, Ő mesterszakács stb. Mindannyiukban egy a közös, az alapokat a Keszthelyi VSZK-ban szerezték, hiszen került ki innen zenész, élsportoló, pap, tévés, rádiós, fotós, képviselő és még sorolhatnám a szakmákat, hivatásokat.

Látva a végzős osztályok életvidám, okos, csinos fiataljait, úgy gondolom, nincs itt baj, lesz aki viszi tovább a szakmát, vagy az itt kapott alapokra építve, boldogulni tud az életben.

A vendéglátás komoly felelősséggel jár, hiszen az esetek többségében hozzánk ünnepelni, pihenni jön a vendég, és azért, hogy ez jól sikerüljön, mi vagyunk a felelősek! Nem könnyű ennek folyamatosan megfelelni, de ha jó iskolába jártál és jól megtanultad a szakmát, sok örömed lesz a vendégül látásban. Munkádról azonnal visszajelzést kapsz, „finom volt ez az étel, kitűnő volt a kiszolgálás, a szerviz, nagyon köszönjük a személyzet kedvességét, jó volt itt lenni és vissza fogunk térni a barátainkkal is.” Sok érdekes emberrel találkozol, megtanulsz csapatban dolgozni és örülni a közös sikernek.
Ezek a gondolatok jártak a fejembe, miközben hallgattam a ballagók búcsúztatását és azt a sok szép eredményt, amit a tanulók elértek az évek során, melyeket most jutalmaztunk. Igen, a több mint 50 év alatt ez nem változott:

Professzionális szakképzés, felkészült tanárokkal, szakoktatókkal, ez a VSZK.

A turizmus napjainkban újból felszálló ágban van. Aki az itt oktatott szakmákban keresi a boldogulását, nem fog csalódni. Így a végzősöknek nyugodt szívvel mondhatom, hogy jó iskolát választottak.

Többüknek a szülei is itt végeztek és remélhetőleg sok év múlva, a most ballagók is nyugodt szívvel küldik gyermekeiket a KESZTHELYI VSZK-ba.

Bangó László

HASONLÓ bejegyzések

A Michelin-csillag története

A Michelin-csillag története

Az éttermek Oscar díja, a tökéletesség szimbóluma, a mindenki által ismert, érdekes történettel rendelkező Michelin-csillag. André Michelin 1889-ben alapította meg a világhírű Michelin autógumi...

bővebben