kifozzukajovot.hu

Megéri évekig pincérnek tanulnom?

pincer

Kifőzzük a jövőt!

2021. 10. 16.

Képzeld el…

Képzelj el egy olyan éttermet, ahol a világ legjobb mesterszakácsai készítik el a hihetetlenül finom ételeket, viszont a vendégtéri személyzet nincs a helyzet magaslatán. Az egyik pincér rossz bort ajánlj a főételhez, nem tudja fejből mely ételek nem tartalmaznak glutént, összekeveri a felszolgált fogásokat, nem tud pontosan elkészíteni egy koktélt vagy rosszul számolja ki a visszajáró összeget.


Ezek nem olyan hatalmas hibák, viszont hiába főznek mennyei ételeket a konyhában, a vendég lehet, hogy nem lesz elégedett és legközelebb egy másik éttermet választ. Megállapíthatjuk tehát, hogy az ételek felszolgálása a pincéri szakma egyik apró részlete csak, de a szükséges tudás ennél sokkal nagyobb.

Ezt a rengeteg ismeretet valós éttermi környezetben egyik napról a másikra nem lehet elsajátítani. Valószínűleg minden kezdő pincér számtalan hibát el fog követni és ezáltal csalódások érhetik őt is és munkaadóját is.

Zalaegerszegi és keszthelyi képzéseinken mindezt a gyakorlatban, kockázatok nélkül is megtanulhatod. A gyakorlati helyeken pedig valós éttermi környezetben is kipróbálhatod magad, ahol kollégáid segítenek bevezetni téged ennek az izgalmas és kihívásokkal teli szakmának a rejtelmeibe.

HASONLÓ bejegyzések

A Michelin-csillag története

A Michelin-csillag története

Az éttermek Oscar díja, a tökéletesség szimbóluma, a mindenki által ismert, érdekes történettel rendelkező Michelin-csillag. André Michelin 1889-ben alapította meg a világhírű Michelin autógumi...

bővebben