kifozzukajovot.hu

Pincér szakmában országos első

Kifőzzük a jövőt!

2021. 12. 3.

Krásovics Márk 2012-től 2017-ig volt a Keszthelyi VSZK tanulója. Az intézmény olyan alapokat adott, aminek segítségével 2017-ben a Szakma Kiváló Tanulója versenyen képviselte a Keszthelyi VSZK-át, ahol számos versenyző közül az első helyen végzett.

Az általános iskolát említik sokan úgy, hogy ott szerzi meg egy diák az alapokat. Az élet azonban azt bizonyítja, hogy ez az állomás a középiskola, az itt megszerzett tudást lehet a későbbiek során az életben továbbfejleszteni, kamatoztatni.

A VSZK kifejezés sok ember számára egy olyan intézmény megnevezése, ahonnan olyan diákok kerülnek ki, akik megállják a helyüket a szakmában, és a civil életben egyaránt. Meghatározó élményeket szereztem azokban az években, amelyeket az iskola falai között töltöttem. A VSZK a mai napig olyan intézmény, amit bátran választhatnak a továbbtanulni szándékozó diákok, mert olyan szakmákat tanulhatnak, amelyekkel garantáltan megalapozhatják a jövőjüket, és sikerrel pályázhatnak a munkaerőpiacon.

A pályaválasztás minden ember számára meghatározó mozzanat. Ha visszatekintek az időben, mindig is tudtam, hogy a vendéglátás lesz az az irány, ami az iskolaválasztásomat meghatározza. Arra azonban sosem gondoltam, hogy az egész életem más irányt vesz még azelőtt, hogy az iskolát befejeztem volna. Olyan szakmai alapokat kaptam, aminek köszönhetően még azelőtt felfigyeltek rám, hogy a bizonyítványt a kezemben tartottam volna. A VSZK keretein belül lehetőségem nyílt olyan tanároktól tanulni, akik hozzásegítettek engem az országosan elért sikeremhez. Sokat tanultam Kiss György tanár úrtól, aki a felkészítés és a verseny alatt is végig segített, bíztatott, és ellátott a megfelelő szakmai tudással. Állásajánlatot kaptam többek között a Budapesti Gundel Étteremtől. Ha az életem úgy alakul, még az is lehet, hogy elfogadom az ajánlatot.

Meg kell mondanom, mindig szívesen fogok visszaemlékezni életem ezen szakaszára. Nagyon sok pozitív emlék él bennem azóta is, örülök, hogy itt tanulhattam, és részese lehettem ennek az iskolának.

HASONLÓ bejegyzések

A Michelin-csillag története

A Michelin-csillag története

Az éttermek Oscar díja, a tökéletesség szimbóluma, a mindenki által ismert, érdekes történettel rendelkező Michelin-csillag. André Michelin 1889-ben alapította meg a világhírű Michelin autógumi...

bővebben