kifozzukajovot.hu

Európai oktatás, Keszthely, VSZK

Kifőzzük a jövőt!

2021. 12. 1.

Csécs Milán 1995-2001 között volt a Keszthelyi VSZK tanulója. A magas színvonalú oktatás, meghatározó életút volt számára, amit elsősorban Ausztriában kamatoztatott. A külföldön töltött tapasztalatairól, hasznos tanácsok mellett, az Osztrákiába – Az ausztriai szezonmunkában rejlő lehetőségek címmel könyvet írt, ami itt Keszthelyen, a Pannon Könyvesboltban is kapható.

Még 1995-ben kezdtem meg tanulmányaimat a Keszthelyi VSZK-ban, ami még ma is a környék legszínvonalasabb szaktudást nyújtó vendéglátóipari iskolája. Először 1999-ben érettségi vizsgát, majd 2000-ben technikusi végzettséget, végül 2001-ben vendéglátó menedzseri bizonyítványt szereztem.

A VSZK jól működő kapcsolatrendszerének köszönhetően, kiváló gyakorlati helyeken dolgozhattam.

A nagyszerű együttműködés a hazai, és a külföldi vendéglátó egységek között, mind a mai napig csodálatosan működik. A megbízható gyakorlóhelyek elengedhetetlenek a megfelelő rutin megszerzéséhez, ami a pályaválasztás szempontjából sem elhanyagolható tény. A VSZK-ban és a gyakorlóhelyeken töltött évek alatt sikerült elsajátítanom azokat a vendéglátáshoz nélkülözhetetlen alapokat, ami nagyban hozzájárult, a későbbi sikereimhez.

Nyilvánvalóan az „ezredforduló” alatt sok minden változott, de a biztosan álló falak között még most is magas szintű, európai minőségű oktatás folyik. Az európai szintű oktatást külön kiemelném, ugyanis egyre több fiatal dönt úgy, hogy a Magyarországon megszerzett tudását valamelyik külföldi országban kamatoztatja.

2006-ban Ausztria mellett döntöttem. Igaz, szinte az egész országot bejártam, de a biztos alapoknak köszönhetően, az elmúlt 12 év alatt sikerült a kitűzött álmot, az étterem vezetői pozíciót, magyarként, Ausztriában betöltenem.

A félreértések elkerülése érdekében, nem az a célom, hogy mindenkit külföldre csábítsak, viszont, ha valaki úgy dönt, hogy Ausztriában próbálna szerencsét, akkor ahhoz a lehető legtöbb segítséget szeretném megadni. Ehhez azonban elengedhetetlen a megfelelő szakmai háttér, amit a VSZK tud biztosítani. Mindamellett óriási örömömre szolgálna, ha a külföldre készülő fiatalokat, minél előbb hozzásegíthetném céljaik eléréséhez.

A megszerzett tudásból, és a megtakarításaidból, indítsd be a saját vállalkozásodat!

Csécs Milán

HASONLÓ bejegyzések

A Michelin-csillag története

A Michelin-csillag története

Az éttermek Oscar díja, a tökéletesség szimbóluma, a mindenki által ismert, érdekes történettel rendelkező Michelin-csillag. André Michelin 1889-ben alapította meg a világhírű Michelin autógumi...

bővebben