kifozzukajovot.hu

Ezt kell tudnod, ha szakácsnak jelentkezel

Kifőzzük a jövőt!

2021. 12. 8.

Biztos te is jártál már étteremben, de lehet, hogy még sosem pillanthattál be a kulisszák mögé. A legtöbb étterem lelke itt található, és bár a szakácsok általában nem találkoznak a vendégekkel, mégis hatalmas felelősségük van egy vendéglátóhely sikerében. Egy profi szakácsnak minden típusú ételt el kell tudni készítenie, legyen az egy hideg gyümölcsleves, egy ínycsiklandó előétel vagy főételként egy ellenállhatatlan steak. Az ízek mellett az ételek kinézetének és állagának tökéletesítése is a szakácsok feladata, a vendég ugyanis először ezt pillantja meg.

Nagyon fontos az is, hogy az ételek állandóan megfelelő higiéniai körülmények között készüljenek, az alapanyagok pedig tökéletes állapotban kerüljenek felhasználásra.

Mindezek mellett az sem árt, ha szakácsként jól tudsz csapatban dolgozni. Jövőbeli munkahelyeden ugyanis fontos szerepet játszhat a konyhán belüli hierarchia, ahol szakácsok, pincérek, szakácssegédek, séfek dolgozhatnak egy cél érdekében. Ha nálunk végzed el a szakács szakmát, középvezetői pozíciókban is elhelyezkedhetsz.

Keszthelyen és Szombathelyen várunk jövő szeptembertől induló képzéseinken. Azt pedig, hogy mi a különbség a 3 és az 5 éves képzések között, ide kattintva tudod elolvasni.

HASONLÓ bejegyzések

A Michelin-csillag története

A Michelin-csillag története

Az éttermek Oscar díja, a tökéletesség szimbóluma, a mindenki által ismert, érdekes történettel rendelkező Michelin-csillag. André Michelin 1889-ben alapította meg a világhírű Michelin autógumi...

bővebben